Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova are deosebita bucurie și onoare de a dărui publicului minunata veste că Senatul UNITER – Consiliul Director a acordat actorilor Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru <<Premiul special pentru performanța în arta teatrului de păpuși și marionete>>.

Acest premiu confirmă importanța și valoarea artiștilor păpușari. Suntem mândri și norocoși că i-am putut admira și aplauda.

În aproape cinci decenii, actorii Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru au jucat în peste 100 de   spectacole, cu mii de reprezentații.

Parteneri de scenă și în viață, Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru sunt doi dintre artiștii de referință ai teatrului românesc de animație, repere pentru numeroase generații de tineri care au ales să se împlinească profesional ca păpușari, precum și mediatori desăvârșiți între spectatori și această complexă formă de artă a spectacolului. Cu discreție și credință au împletit arta și profesia cu destinele personale, au ridicat și șlefuit arta teatrului de animație, făcându-și publicul și breasla să creadă în miracol și perfecțiune.

Păpuşăria este minuţioasă, milimetrică. Ca gag, se apropie mai mult de circ, de gag-urile clovnilor, care şi ele, la rândul lor, se pretează păpuşăriei.

Păpuşăria e o nebunie rece, care pare fierbinte. Mugur Prisăcaru

„… cu păpuşa merg umăr la umăr, păpuşa e o prelungire a mea în toate…” Rodica Prisăcaru

Premiul acordat actorilor păpușari Rodica Prisăcaru și Mugur Prisăcaru se alătură celorlalte patru distincții UNITER acordate de-a lungul timpului creatorilor și proiectelor din domeniul artei animației, din Craiova: regizorul și primul director al Teatrului de Păpuși din Craiova – Horia Davidescu, scenograful Eustațiu Gregorian, Festivalul Puppets Occupy Street și Muzeul Păpușilor GAG.

Trimitem gândurile noastre bune și către actorul Valer Dellakeza căruia Senatul UNITER i-a acordat Premiul de Excelență „Ion Caramitru”, pentru o carieră excepțională, încununată cu rolul profetul Ieremia din spectacolul „Bros”, în regia lui Romeo Castellucci, jucat pe marile scene ale lumii.

Îi felicităm și le ținem pumnii colegilor de la Teatrul Național „Marin Sorescu“ pentru cele 3 nominalizări la ediția a 32-a a Galei Premiilor UNITER, gală ce va avea loc luni, 27 mai 2024, la Sala „Ion Caramitru” a Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București.