COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, și mareșalul Voievodatului Varmia și Mazuria, Gustaw Marek Brzezin, au semnat, luni după-amiază, o declarație de colaborare, document care își propune intensificarea relațiilor de cooperare între cele două administrații în mai multe domenii de interes comun.

Evenimentul a fost organizat în contextul desfășurării celui de-al VIII-lea Congres al Puterilor Locale, care are loc în perioada 5 – 8 martie, la Mikolajki (Polonia), și care reunește peste 1800 de participanți, din opt țări.

„Declarația comună cu Voievodatul Varmia și Mazuria stabilește un cadru formal în vederea dezvoltării pe mai multe paliere de colaborare a parteneriatului nostru în domenii precum cooperarea în sectorul politicii regionale, cu accent pe programele Uniunii Europene, a turismului sau a schimburilor de experiență științifice. De altfel, așa cum se cunoaște, fundamentul relațiilor noastre a fost așezat în urmă cu doi ani, o perioadă pe care am folosit-o pentru a ne cunoaște reciproc, pentru a stabili direcții de urmat, dar și puncte de interes pe care să le atingem împreună.

Mă bucur că, într-un cadru atât de important, inițiem o colaborare administrativă și de prietenie cu una dintre cele mai dezvoltate zone din Polonia. Voievodatul, cunoscut și ca Țara Lacurilor Mazuriene, datorită rețelei pitorești de râuri și lacuri, este o regiune cu o populație de aproape 1,5 milioane de locuitori, a cărei economie s-a dezvoltat puternic datorită poziției geografice, cu port la Marea Baltică, dar și cu o istorie și o cultură foarte bogate.

Totodată, în aceste zile particip la cel de-al VIII-lea Congres al Puterilor Locale, cea mai mare conferință politico-economică din Europa Centrală și Europa de Est, care se desfășoară la Mikolajki, în Polonia, sub un slogan care arată preocuparea pentru conturarea unui viitor comun, pe de-o parte, dar și pentru o mai strânsă legătură între decidenții politici europeni. Numărul impresionant de participanți, sosiți în Polonia din opt țări, demonstrează interesul pe care guvernele locale îl acordă, în primul rând, cetățeanului, dar și dezvoltării pe termen lung a comunităților”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

BIROUL DE PRESĂ