Primaria Craiova incepe distribuirea pachetelor cu produse alimentare

0
172

COMUNICAT DE PRESĂ

Începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare

Primăria Municipiului Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, anunță că, începând cu data de 27 martie 2023, se distribuie pachetele cu produse alimentare, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 84/2020, emisă pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD.

În cadrul POAD 2019-2021, conform cadrului legal în vigoare, vor fi distribuite:

– pachete conținând 12 produse alimentare: făină (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (400 g), ulei (4 litri), zahăr (2 kg), orez (4 kg), conserve din carne de vită (1,5 kg), conserve din carne porc (900 g), conserve pateu de ficat de porc (1 kg), compot de fructe (1,44 litri), gem de fructe (360 g) și gem de fructe dietetic (360 g). Livrarea acestora se face într-o cutie de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie cuprinde cantitatea alocată pentru o persoană, aproximativ 25 kg de produse alimentare.

Produsele vor fi distribuite către categoriile de persoane defavorizate, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014, astfel:

  1. 1. membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  2. 2. membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Persoanele care se încadrează în ambele categorii, astfel cum sunt descrise la punctele 1 și 2, beneficiază de pachetele cu produse alimentare aferente unei singure categorii din care fac parte, la data acordării.

Distribuirea produselor se face de către personalul Direcției Generale de Asistență Socială Craiova, la sediul Liceului Tehnologic Auto, situat în Craiova, Bld. Decebal, nr. 105, în zilele de luni până joi, între orele 08.00 – 16.00 şi vineri între orele 08.00 – 13.00.

Pachetele de alimente se ridică personal de către destinatarii finali prevăzuți la punctele 1 și 2, de la centrul de distribuire stabilit, având asupra lor actul de identitate valabil.

În cazul persoanelor nedeplasabile, la solicitarea făcută de către un membru al familiei sau a unei terţe persoane, la centrul de distribuire stabilit, se va asigura livrarea ajutoarelor la domiciliu sau la adresa declarată, numai pe raza Municipiului Craiova.

 

Serviciul Imagine

Primăria Municipiului Craiova