AcasăCOMUNICATEPrimaria Craiova: Informare de presă cu privire la accidentul de la Hanul...

Primaria Craiova: Informare de presă cu privire la accidentul de la Hanul Craiovita

Accidentul de circulație din data de 12 ianuarie 2022, soldat cu două victime, din zona Hanului Craiovița, în urma căruia Primăria Craiova a aflat din presă că este amendată de IPJ Dolj pentru starea drumurilor, nu are nicio legătură cu poleiul. Accidentul a fost cauzat de o încălcare gravă a prevederilor Codului Rutier.

Concluzia reiese din analiza imaginilor preluate de Poliția Locală de pe camerele de supraveghere de pe Calea Severinului, unde se poate vedea cum autoturismul implicat în accident a depășit coloana de mașini aflată în așteptare, încălcând regulile de circulație rutieră prevăzute de legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice.

În urma parcurgerii imaginilor video, se vede cum șoferul iese din coloană, intră pe sensul opus de circulație, iar în momentul în care observă că îi vin mașini din față, orbit de faruri, face manevra de a reintra pe bandă, lovind scuarul de tramvai, unde se aflau cele două victime.

Dacă ar fi condus pe sensul de mers normal, dintre Zona Billa către Filiași, fără a intra pe contrasens, nu ar fi avut cum să lovească scuarul pe partea care duce către Billa dinspre Filiași. Aceste manevre sunt strict interzise de legislația rutieră din România. În plus, atenția șoferilor trebuie să fie mult mai mare când se circulă în condiții de iarnă.

Astfel, conducătorul auto ce a provocat accidentul de pe strada Severinului, producând rănirea a două persoane, a încălcat regulile de circulație statuate de OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și de HG nr. 1391/2006.

Pentru o mai bună elucidare a cazului, vă punem la dispoziție imagini video și fotografii din momentul accidentului. Momentul în care șoferul implicat în accident iese din coloană și circulă pe sensul opus se vede la secunda cinci de pe filmare.

Menționăm că Biroul Rutier din cadrul IPJ Dolj nu a solicitat Poliției Locale Craiova, până în acest moment, imaginile de pe camerele de supraveghere din zona Hanului Craiovița, pentru a fi analizate și nici nu a trimis vreun reprezentant pentru a le vizualiza, conform procedurilor.

De asemenea, mai precizăm faptul că nici până în după-amiaza zilei de 13 ianuarie 2022, nu ne-a survenit amenda dată miercuri, 12 ianuarie, Primăriei Craiova, de către IPJ Dolj, pentru starea drumurilor de pe raza municipiului.

Serviciul Imagine

Primăria Craiova

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!