Primăria Craiova se va înscrie în Programul Rabla Local

0
234

Primăria municipiului Craiova se va înscrie în Programul Rabla Local, după ce finanțarea acestuia a fost renegociată, în sensul majorării contribuției financiare suportate de Administrația Fondului de Mediu în favoarea bugetelor locale.

După negocierile de la începutul acestei luni, primăriile ar urma să suporta doar 20% din bonusul de 3.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi și nu jumătate, așa cum s-a propus inițial.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, noul ordin urmează a fi publicat.

Decizia modificării a fost luată la începutul acestei luni, când, ministrul Mediului, Tanczos Barna anunța, după întâlnirea cu primarii de municipii, că acest subiect s-a dezbătut „la o tonalitate mai ridicată”.

„În cadrul Asociației Municipiilor din România, s-a convenit renegocierea programului Rabla Local cu Ministerul Mediului, astfel încât procentul care revine primăriilor să fie de 20 % și al Ministerului de 80%, nu 50–50 %, cum era inițial. Așteptăm publicarea noului ordin de ministru”, arată Primăria Craiova.

Conform acestui program, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primeşte un stimulent în valoare de 3.000 lei și nu va fi obligată să cumpere o mașină nouă.