Primarul Craiovei: Cele 22 de acoperișuri luate de furtuna construite ilegal. Asociațiile fuseseră deja amendate de Poliția Locală

0
446
Aproape am remediat efectele inundațiilor și furtunii de sâmbătă, astăzi reușind să descongestionăm domeniul public de majoritatea arborilor căzuți și de cele 22 de acoperișuri luate de vânt.
Deși era obligația asociațiilor de proprietari să adune resturile de acoperișuri, angajații noștri au efectuat această operațiune, după ce am văzut că timp de 24 de ore nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Vreau să menționez că toate cele 22 de acoperișuri au fost construite ilegal, iar asociațiile fuseseră deja amendate de Poliția Locală înainte de această stare de urgență.
Până la data producerii furtunii, Poliția Locală verificase deja 3.273 blocuri și amendase contravențional asociațiile pentru un număr de 1.031 de blocuri cu lucrări realizate fără autorizație de construire. De remarcat că sunt încă multe blocuri în ilegalitate și că, în cazul unei alte furtuni de proporții, se mai pot întâmpla accidente, dacă asociațiile nu iau măsuri.
Din păcate, Primăria Craiova nu mai poate veni cu o nouă sancțiune, ca urmare a unei decizii ICCJ, dar responsabilitatea plății pagubelor sau chiar penală, în cazul în care victimele unor accidente depun plângere, revine asociațiilor de proprietari. Am început, din nou, notificarea lor, azi, ca să înțeleagă președinții că sunt direct răspunzători în caz de accidente.
Continuăm curățenia în oraș si descongestionarea parcurilor, care se vor deschide, cel mai probabil, miercuri.
Lia Olguta Vasilescu
primar Municipiul Craiova