Acasă#asaelaCraiova in WEEK-ENDPrimul weekend de toamna plin de evenimente la Craiova

Primul weekend de toamna plin de evenimente la Craiova

Craiovenii vor avea un weekend vibrant. Raliu, cross, filme în aer liber, spectacol de dans, jazz, concerte, poezie și ateliere creative sunt evenimentele care vor bucura publicul prezent în spațiile publice din Craiova.

 • În zilele de 7 și 8 septembrie, Grădina cu Arte în Parcul Teatrului Național „Marin Sorescu” este proiectul ce reunește, la Craiova,tineri artiști, într-un eveniment unic la nivel local, care acoperă majoritatea genurilor de expresivitate: pictură, dans, teatru, muzică, film, fotografie. Evenimentul va cuprinde ateliere de creație, proiecții de film, expoziții de fotografie, recital de muzică și poezie precum și spectacol de improvizație.

PROGRAM EVENIMENT:

 • Miercuri, 7 septembrie 2022
  17:00-19:00 – Ateliere de pictură pe haine/Ateliere de teatru/Ateliere de dans
  19:00 – Recital de muzică și poezie
  20:00 – Impro show – Trupa Acum
  21:00 – Proiecție de film – Alcarràs
  Expoziție fotografică – Cosmin Kleiner
 • Joi, 8 septembrie 2022
  17:00-20:00 – Ateliere de pictură pe haine/Ateliere de teatru/Ateliere de dans
  20:00 – Spectacol de dans – Dance Beat
  21:00 – Concert – No Antidote
  Expoziție fotografică – Cosmin Kleiner
 • Vineri și sâmbătă, centrul orașului va fi gazdăpentru unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului: „Craiova Super Rally 2022” (CSR 2022), eveniment aflat la cea de-a cincea ediție. Bolizi de sute de cai putere își vor tura motoarele în zona centrală, de vineri 9 septembrie, ora 18:00, până sâmbătă, 10 septembrie, ora 18:00, pe un circuit stradal spectaculos. Cei mai buni piloți din România transformă Craiova în capitala competițiilor sportive automobilistice. Conceptul de Super Rally provine din celebra probă inclusă în competițiile internaționale de raliuri organizate în centrul orașelor gazdă, fiind cel mai spectaculos moment al unui campionat de raliu, cu cea mai mare audiență de spectatori.
 • În zilele de miercuri, vineri, sâmbătă și duminică, melomanii își dau întâlnire în Parcul Nicolae Romanescu precum și la Filarmonica Oltenia, la Craiova Jazz Festival. Ajuns la cea de-a șasea ediție, Craiova Jazz Festival aduce pe scenă importante nume ale Jazz-ului din România, dar și de peste hotare. 12 trupe de jazz și tot atâtea recitaluri vor încânta simțurile iubitorilor acestui gen, în cadrul a patru concerte.
 • InstaCraiova, The Festival – Ediția a VII – a se va desfășura și anul acesta în locația deja cunoscută – Castelul Fermecat din Parcul Nicolae Romanescu, de pe data de 9 septembrie ora 10:00, până pe 11 septembrie ora 23:00. InstaCraiova include workshopuri de fotografie, de social media, ateliere de creație, momente artistice, muzică, DJ, expoziții.
 • Iubitorii de mișcare se vor întâlni sâmbătă, la ora 09:30, în Parcul Nicolae Romanescu la Crosul „Promenada Inimilor”.Startul evenimentului va fi dat de Campioana Olimpică Ana-Maria Brânză-Popescu. Sunt trei categorii de vârstă: sub 10 ani, între 10 și 14 ani și peste 14 ani, atât fete cât și băieți, iar înscrierea la eveniment este gratuită.

Deși serile călduroase de vară au luat sfârșit, Craiova rămâne un oraș animat, plin de evenimente culturale ce încălzesc atmosfera și-i încântă atât pe localnici, cât și pe vizitatori.

 

Serviciul Imagine

Primăria Municipiului Craiova

 

 

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!