Proiect de educație juridică pentru liceeni din Craiova, derulat la sediul Curții de Apel

0
466

Un proiect de educație juridică pentru tineri a luat startul la Craiova, joi, când prima grupă de elevi prinși în program a avut întâlnire cu judecători din cadrul Curții de Apel Craiova. 

Prin acest proiect, spun reprezentanții Curții de Apel Craiova, 580 de elevi de la liceele din municipiu vor avea ocazia să se familiarizeze cu elementele sistemului judiciar şi cu solemnitatea actului de justiţie.

Joi, a avut loc o primă întâlnire între judecători și prima grupă de 30 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti, acțiunea derulându-se la sediul Curții.

„Discuţiile dintre reprezentanţii Curţii de Apel Craiova şi copiii care participă la proiect se axează pe înţelegerea modului de funcţionare a sistemului judiciar şi a rolului acestuia în societate, drepturile copilului corelate cu răspunderea penală sau delictuală a acestuia, comportamentul adolescentului în societate cu accent pe consecinţe şi riscuri, bullying, consumul de droguri, traficul de persoane, importanţa respectării legilor, a normelor de conduită, legea ca oportunitate de dezvoltare personală, dar şi alte informaţii generale sau aplicate însoţite de exemple sugestive despre drepturile copilului, democraţie şi societate”, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de către Curtea de Apel Craiova.

Proiectul este derulat de Curtea de Apel Craiova, prin intermediul Biroului de Informare și Relații Publice al instanţei, de reprezentanţi ai BCCO Craiova și de către cei ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.