Timp de opt zile, Craiova devine scena internațională a teatrului de animație, loc de întâlnire al tuturor artelor, în care se reunesc aproape 200 de companii de teatru private și artiști independenți din 20 țări, în peste 400 de evenimente, ce se vor desfășura în aproximativ 20 de spații, printre care: zona centrală, Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică, precum și cartiere ale Craiovei.
Tema acestei ediții este Carnivale, o temă generoasă și provocatoare, ce se va regăsi în mult așteptatele parade cu păpuși spectaculoase, de mari dimensiuni, creații originale, semnate de scenografa Oana Micu.
____________________________________________
Desfășurat anual între 25 august și 01 septembrie, festivalul Puppets Occupy Street este organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri și finanțat de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova.
Este primul festival de arta animației din România care se desfășoară exclusiv în spații neconvenționale, creat pentru comunitate, aducând la un loc companii de teatru private și artiști independenți din țară și din străinătate, încurajând astfel parteneriatul public-privat.
Festivalul Puppets Occupy Street cuprinde evenimente ca: spectacole, ateliere de creație, concerte, expoziții, proiecții video, video mapping, happening-uri, animație stradală, arte vizuale, arte plastice, etc., desfășurându-se simultan în mai multe zone ale orașului. Își are punctul forte în cele două parade cu păpuși supradimensionate și care alegorice. Festivalul se adresează tuturor categoriilor de public, evenimentele fiind gratuite.

1 COMENTARIU