AcasăACTUALITATES-a semnat contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în comunele...

S-a semnat contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în comunele Șimnicu de Sus, Ișalnița și Coțofenii din Dos

Compania de Apă Oltenia S.A. a semnat, astăzi, 28.02.2022, un nou contract de execuție lucrări în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”. Este vorba despre DJ-CL-06, care prevede extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în comunele Șimnicu de Sus, Ișalnița și Coțofenii din Dos.

La semnarea contractului au fost prezenți și primarii celor trei localități, respectiv Tiberiu Dascălu de la Ișalnița, Ion Dina – Coțofenii din Dos și Dumitru Marius Cosmin – Șimnicu de Sus, care așteaptă începerea lucrărilor.

Contractul DJ-CL-06Extinderi rețele apă și canalizare în comunele Șimnicu de Sus, Ișalnița, Coțofenii din Dos, cu o valoare de28.991.650,40 LEI (fără TVA), a fost adjudecat deAsocierea S.C. BUGARU TRANS SRL(Lider de asociere)-HYDROSTROY AD.

În comuna Coțofenii din Dos lucrările prevăd extinderea rețelei de distribuție a apei în Coțofeni, Mihăița, Potmelțu pe o lungime de 5.918m, incluzând 371 branșamente.În plus se vor realiza 190 branșamente pe conductele existente (pe strada Dan Defleury), 27 cămine de golire, 7 cămine de vanăși golire, 13 cămine de aerisire, 8 cămine de vană, 9 vane îngropate, 21 hidranți de incendiu supraterani. În plus se varealiza conducta de aducțiune Mihăița – Potmelțu, cu o lungime de 1.698 m, dar și conducta de aducțiune Potmelțu – Coțofeni, în lungime de 4.058m.

Pentru Șimnicu de Sus este prevăzută extinderea rețelei de distribuție a apei pe o lungime totală de 7.500m, incluzând 276 branșamente, 11 cămine de golire, 13 cămine de vană și golire, 13 cămine de vană, 9 vane îngropate, 30 hidranți de incendiu supraterani.De asemenea, urmează să fie realizat sistemul de canalizare, cu o lungime totală de 23.242 m, precum și asigurarea transportului apei uzate colectate către rețeaua de canalizare a municipiului Craiova prin realizarea unui număr de 8 stații de pompare apă uzatăși conductele de refulare aferente, în lungime de 2.785m.

În comuna Ișalnița se va extinde rețeaua de distribuție a apei, pe o distanță de 1110m, incluzând 36 branșamente, 3 cămine de vană, 5 hidranți de incendiu supraterani; se va extinde sistemul de canalizare în partea de Nord a localității, pe o lungime de 1079m, și se va asigura transportul apei uzate colectate către rețeaua de canalizare a orașului Craiova prin realizarea unui număr de 3 stații de pompare apă uzatăși a conductelor de refulare aferente, cu o lungime de 4.789m.

Contractul include lucrări de construcție, furnizare și montaj utilaje și echipamente tehnologice, testare și punere în funcțiune, precum și remedierea eventualelor defecțiuni apărute în Perioada de Garanție. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor este de 30 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni.

  • Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”, în valoare de peste 445 milioane de euro, reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori.

Conducerea

Companiei de Apă Oltenia

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!