AcasăACTUALITATESalariatii Iridex se plang de venituri. Patronatul se lauda cu mariri de...

Salariatii Iridex se plang de venituri. Patronatul se lauda cu mariri de salariu

Salariatii Iridex au refuzat in acesta dimineata sa plece pe teren, la ridicarea deseurilor. Acestia au manifestat mai multe nemuktumiri, unele dintre ele legate de venituri, care spun oamenii in aceasta luna ar fi mai mici decat in ianuarie.

Patronatul, in speta Iridex, din contra, spune ca oamenii nu au o problema cu veniturile, care au crescut de la 1 ianuarie 2022, si ca salariatii ”au prezentat sesizarea cu privire la nemulțumirea oamenilor generată de situația economică dificilă din țară, creșterea facturilor la curent, puterea scăzută de cumpărare a banilor, etc.”.

„Nu a fost un conflict, nu a fost o grevă, a fost o neînțelegere clarificată într-o discuție de echipă, apoi oamenii au plecat în teren să își facă treaba. În acest moment toți angajații sunt pe teren și lucrează. Veniturile angajaților Iridex Group Salubrizare nu au scăzut. Salariații au prezentat sesizarea cu privire la nemulțumirea oamenilor generată de situația economică dificilă din țară, creșterea facturilor la curent, puterea scăzută de cumpărare a banilor, etc. De la 1 ianuarie 2022 salariile șoferilor de autospecială au crescut cu 15%, valoarea zilnică a bonurilor de masă primite de toți salariații a crescut cu 66%, iar la manipulanți salariile au crescut cu 12%. Toate aceste creșteri pot fi dovedite cu documente. În urma discuțiilor purtate astăzi, cu argumente și empatie față de salariați, neînțelegerile prezentate au fost clarificate”, spun reprezentanții Iridex.

Explicatia celor de la Iridex este una mincinoasa, cel putin cu privire la motivul grevei spontane. Iridex le gresise punctajul de lucru si in consecinta oamenii ar fi trebuit in aceasta luna sa ia bani mai putini. Pentru ca nu au inteles sa repare situatia in mod normal, oamenii au recurs la aceasta actiune.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!