Școala Mihai Viteazul din Craiova, 50 de ani de activitate

0
325

 

Unitate de învățământ reprezentativă în structura școlară a municipiului Craiova, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” împlinește, anul acesta, 50 de ani de la înființare. Cu această ocazie, în cadrul instituției au fost desfășurate, săptămâna aceasta, o gamă variată de activități, joi având loc un moment emoționant pentru participanți, respectiv întâlnirea între generații: foste cadre didactice și foști elevi, alături de actualii profesori ai școlii.  

Joi, școala și-a deschis larg porțile începând cu ora 11.00, la eveniment fiind prezenți și edilul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, alături de viceprimarul Răzvan Diaconu.

Primarul a asigurat conducerea unității de învățământ că Primăria Craiova va fi un partener de nădejde al instituției, unul dintre obiectivele administrației locale fiind, după cum a precizat Vasilescu, calitatea actului educațional.

„Școala dumneavoastră este permanent aflată în atenția noastră și se observă acest lucru prin investițiile care s-au făcut în ultimii ani. Am pornit cu baza sportivă, apoi am intrat în clase. Au mai rămas exterioarele de făcut și probabil că anul viitor vor fi și acestea reabilitate. Foarte important pentru noi a fost confortul copiilor în sălile de clasă. Pentru noi, toate școlile sunt o prioritate. Am făcut și facem eforturi ca elevii și cadrele didactice să facă performanță. Pe Primăria Craiova vă puteți baza în continuare. Am discutat și cu doamna director și nu aș vrea să mai aud că părinții trebuie să cotizeze pentru școală. Să veniți la primărie, cu încredere, pentru că ne permitem tot ce înseamnă investiții în școli”, a menționat Vasilescu.

Dana Cotfasă, directorul Școlii Gimnaziale „Mihai Viteazul” Craiova, a spus că unitatea de învățământ a trecut printr-un proces de reabilitare și modernizare și că cel mai important este că autoritățile pun preț pe siguranța elevilor.

„Ne bucurăm că elevii școlii învață în săli de clasă moderne. Cu toții am observat acest lucru, la început de an școlar. Mulțumim Primăriei Craiova că investește în siguranța elevilor noștri”, a completat Cotfasă.

La rândul lor, oaspeții au vorbit, rând pe rând, despre activitatea derulată în cadrul unității de învățământ, despre etapele parcurse de instituție și despre rolul pe care l-a avut formarea generațiilor de elevi de-a lungul timpului.

Un moment deosebit de important a fost și cel al micilor artiști de la „Mihai Viteazul”.

Totodată, oaspeții de seamă ai unității de învățământ au vizitat școala, schimbând opinii și idei.

Școala „Mihai Viteazul” din Craiova a purtat mai multe nume, în cei 50 de ani de activitate, cel actual fiind ales când instituția a împlinit 25 de ani. Cei mai mulți dintre absolvenți, a punctat conducerea unității, o cunosc ca fiind „Școala 30”.

Cadrele didactice ale acestei unități de învățământ și elevii fac echipă puternică, un adevărat pluton care a reușit să pună instituția nu doar pe harta structurii școlare din Craiova sau din țară, ci și pe cea de la nivel european. Acest obiectiv este atins, de fiecare dată, prin proiectele extrașcolare derulate cu responsabilitate și vitejie de către profesori și elevi.