AcasăSPORTSe va înlocui gazonul de pe Stadionul ”Ion Oblemenco”

Se va înlocui gazonul de pe Stadionul ”Ion Oblemenco”

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria Municipiului Craiova a demarat procedura de achiziție lucrări dede Fotbal, din incinta Complexului Sportiv Craiova, având în vedere starea deteriorată a acestuia.

“În ultimele săptămâni s-a lucrat la documentația de atribuire privind procedura de achiziție organizată de Primăria Craiova, pentru schimbarea gazonului de pe stadionul de fotbal. Faptul că pe stadion joacă două echipe și pauza de la un meci la altul nu mai este de două săptămâni, așa cum era prevăzut în manualul tehnic, iar uneori nici măcar de două zile, ne obligă să facem cheltuieli de schimbare a suprafeței de joc mai devreme decât era programat. Probabil, gazonul va fi schimbat în pauza competițională din octombrie. În cazul în care licitația nu se finalizează în termenul estimat de primărie sau suprafața de joc se deteriorează atât de mult încât va exista riscul de accidente, vom notifica ambele echipe să joace temporar pe un alt stadion. Dar sperăm să nu fie cazul…”, a precizat primarul Lia-Olguța Vasilescu.

Din întocmirea calendarului procedurii, reiese că atribuirea contractului de lucrări se va face până cel târziu 18 octombrie 2021, iar livrarea și montarea gazonului va avea ca termen 15 zile calendaristice. Înlocuit, în anul 2019, cu o suprafață de gazon mixtă (covor suport sintetic cu fire de gazon artificiale și gazon artificial), deteriorarea suprafeței de joc de pe Stadionul de Forbal a fost direct influențată de modul de utilizare. De la începutul sezonului competițional 2021-2022 al Ligii Profesioniste de Fotbal, Stadionul de Fotbal Craiova găzduiește, săptămânal, meciurile celor două echipe ale orașului: Universitatea Craiova și U Craiova 1948. În plus, temperaturile extrem de ridicate din ultimele trei luni au grăbit procesul de degradare a gazonului.

În ultima perioadă, de la startul campionatului 2021-2022 al Ligii 1, respectiv 17 iulie 2021 și până în data de 01 august 2021, pe Stadionul de Fotbal au avut loc patru meciuri oficiale (trei meciuri de campionat, plus un meci UEFA) și un antrenament UEFA. În total cinci evenimente în 16 zile, ceea ce contravine manualului tehnic de mentenanță pentru suprafața de gazon. Conform acestuia, suprafața de joc poate fi folosită doar în meciurile oficiale, cu o medie de 110 minute/eveniment sportiv, cu o pauză între evenimente de cel puțin 15 zile.

Astfel, ca urmare a inspecției făcute de RAADPFL Craiova, instituție desemnată să execute lucrările de întreținere a suprafeței de joc din incinta Complexului Sportiv Craiova, a fost dispusă achiziția unui nou covor de gazon pe Stadionul de Fotbal.

 

 

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!