Spațiile de joacă din Craiova, reabilitate și dotate cu echipamente moderne

0
556

Spațiile de joacă din Craiova vor fi complet reabilitate și dotate cu echipamente noi, după ce în vara acestui an, autoritățile locale au bătut palma cu un furnizor de astfel de obiecte.

Dacă până acum reprezentanții Primăriei s-au tot confruntat cu lipsa unui furnizor de echipamente de joacă, în vara acestui an, autoritățile au găsit o firmă din Prahova.

Acordul cadru este încheiat pentru patru ani și este împărțit în două loturi. Unul prevede achiziția de echipamente de joacă, fiind și cel mai mare ca valoare, cel de-al doilea achiziția de echipamente de fitness.

Primăria Craiova a făcut deja prima comandă pentru astfel de echipamente, locația unde vor ajunge fiind cea din Parcul „Nicolae Romanescu”.

„Avem un furnizor acum și știm că acest contract cadru este încheiat pentru următorii patru ani. Am dat deja comanda de echipamente pentru locația din Parcul Romanescu. Acolo a fost totul pregătit. Am ridicat vechile obiecte, am terminat această etapă, iar mâine se va pregăti și terenul pentru a se turna noile locuri de joacă. Vor fi echipamente noi, moderne, cum de altfel vor fi în tot orașul. Cetățenii trebuie să aibă răbdare. Am luat în calcul, într-o primă fază, acele locații din parcuri, unde vin foarte mulți copii, după care intrăm în cartiere. Cunoaștem problema, am făcut absolut tot ce am putut în ultima vreme, dar foarte important este ca toate aceste echipamente să fie ulterior păstrate. Multe dintre vechile obiecte au fost efectiv distruse. Sper ca oamenii să înțeleagă și acest aspect și să respecte locurile unde chiar ei își petrec timpul”, a menționat viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip.

Contractul are o valoare toatală de aproape 6 milioane de euro, urmând a fi achziționate: balansoare pe arcuri cu figurine 3D, figurine pe arc, balansoare tip caracatiţă, tobogane, leagăne, complexuri de joacă şi covor din cauciuc turnat, tartan și echipamente de fitness.