Târgul Meşterilor Populari, ediția a XLIII-a, va reuni la Craiova, în perioada 27-31 octombrie, aproximativ 60 de artiști, din Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Timişoara, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Prahova, Hunedoara, Braşov, Sibiu, Cluj, Bistriţa, autoritățile locale intenționând ca și în acest an să acorde premiul „Cetatea Băniei”.

Un proiect de hotărâre în acest sens va ajunge pe masa consilierilor municipali, joi, cu ocazia ședinței din această lună.

Premiul este în valoare de 1.000 de lei.

În perioada 27-31 octombrie 2022, în Piaţa William Shakespeare, meșteri olari, cioplitori în lemn, cojocari, ţesători, cusători, pielari, iconari, fierari, cofetari şi nu numai vor expune o diversitate de obiecte lucrate manual.

În cadrul expoziției cu vânzare se vor regăsi atât obiecte de ceramică, textile, împletituri, țesături, coșuri, icoane, obiecte de mobilier, cât și produse alimentare tradiționale-afumături, brânzeturi şi prăjituri sau produse apicole.

„În fiecare an, din partea municipalităţii craiovene – partener al evenimentului de peste 20 de ani, se acordă în cadrul târgului – Premiul „Cetatea Băniei”, în valoare de 1.000 lei. Prin adresa înregistrată la Primăria Muncipiului Craiova cu numărul 80905/27.04.2022, Muzeul Olteniei Craiova a solicitat alocarea de la bugetul local a sumei ce reprezintă Premiul „Cetatea Băniei”, acordat unuia dintre cei mai buni meșteri populari participanți la târg”, se arată în proiectul de hotărâre locală.