AcasăCULTURA”Tata mută munții”, thrillerul în regia lui Daniel Sandu, în premieră, în...

”Tata mută munții”, thrillerul în regia lui Daniel Sandu, în premieră, în prezența echipei la Craiova

Tata mută munții, “thrillerul care te ține cu sufletul la gură” semnat de Daniel Sandu va putea fi văzut  într-o proiecție specială, în prezența echipei, în Teatrul de vară din Parcul Nicolae Romanescu, pe 11 septembrie, începând cu ora 20:30 în cadrul proiectului cultural Urban Movie 2021.

Inspirat dintr-o întâmplare reală, Tata mută munții surprinde momentul în care Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Acesta se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet, încet, tatăl care, în frământarea lui refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate dintre om și natură.

Spectatorii din Craiova vor putea vedea filmul in cadrul unui eveniment unic- pe marele ecran și vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul Daniel Sandu la proiecția de sâmbătă, 11 septembrie, ora 20:30, in aer liber în Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Craiova, prin Casa de Cultură Traian Demetrescu.

“Talentul lui Sandu a fost anunțat încă din multi-premiatul său lungmetraj de debut, Un pas în urma serafimilor, în care a explorat experiențele chinuitoare ale unui tânăr, preot în devenire, într-un seminar ortodox. În Tata mută munții, accentul cade din nou pe conflictele interioare ale personajelor cu un dramatism perfect conturat”,scriau cei de la The Hollywood Reporter și apreciau lungmetrajul produs de Mobra Films ca fiind “un film de aventură care-și păstrează inima în tradiția modernă a dramelor românești însă are potențialul să atragă un public larg”.

“Eu cred într-un cinematograf, să-i zicem ‘maximalist’, pentru public – și încerc cu fiecare film să spun o poveste care să țină spectatorii cu sufletul la gură, să construiesc personaje puternice și atașante.”declara Daniel Sandu care semnează scenariul și regia. Imaginea îi aparține lui Tudor Vladimir Panduru, scenografia Simonei Pădurețu, iar montajul lui Mircea Olteanu, Tudor Reu fiind producătorul executiv al filmului. Muzica de pe coloana sonoră este semnată de Petre Ioan Bog, compozitor de origine română, rezident în Los Angeles.

În distribuția filmului realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, în coproducție cu Film i Väst, Filmgate Films, Studioul Cinematografic al Ministerului Culturii, Mindset Productions, Televiziunea Română și susținut prin Programul MEDIA Europa Creativă, spectatorii îi vor putea recunoaște pe actorii Adrian Titieni, Valeriu Andriuță, Judith State, Tudor Smoleanu, Elena Purea și Radu Botar.

Inspirat dintr-o întâmplare reală și filmat în 4K, Tata mutămunții este distribuit de Voodoo Films. Trailerul poate fi văzut pe: https://youtu.be/fCw4tsoOz9U.

Mai multe detaliiputeți găsi și pe:

https://facebook.com/voodoofilms.ro
https://www.instagram.com/voodoofilms.ro

Parteneri: Dacin Sara
Parteneri media principali: Rock FM, TVR

Parteneri media: Cinemagia,  ZileșiNopți, Cinemap, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema, IQ Ads, Smark, CineGhid, Munteanu, Films in Frame, Radio România Cultural

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!