A venit toamna și odată cu ea bucuria (re)întâlnirii publicului cu actorii, poveștile și personajele dragi, la Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova.

Deschiderea Stagiunii 2023 / 2024 stă încă sub semnul emoțiilor aniversării celor zece ani de existență a Festivalului Puppets Occupy Street și aduce cu ea nerăbdarea revenirii în sala de spectacol și la atelierele Fabricii de povești electroColibri. Teatrul Colibri pregătește publicului noi titluri care vor intra în repertoriu începând cu această stagiune și va bucura totodată și spectatorii din orașele în care este invitat să participe la festivaluri.

În deschiderea Stagiunii 2023 / 2024, sâmbătă, 16 septembrie, la ora 18:00, publicul este așteptat la spectacolul „Dănilă Prepeleac“, de Ion Creangă, adaptare, dramatizare și regie Valentin Dobrescu, scenografia Mihai Pastramagiu, muzica Alin Macovei – Moraru, cu actorii: Marin Fagu, Ionica Dobrescu, Alla Cebotari, Oana Stancu, Daniel Mirea, Cosmin Dolea.

„Am încercat să aduc această poveste, prin adaptare, cât mai aproape de zilele noastre, în așa fel încât spectacolul să recunoască timpurile în care trăiește. Am creat un spectacol dinamic, muzical, plin de viață, cu un final optimist, la care atât cei mici, cât și adulții să participe cu plăcere.“ (Valentin Dobrescu, regizor)

Duminică, 17 septembrie 2023, la ora 11:00 este programat spectacolul „Prințul Broască“, dramatizare de Veselin Boidev după Frații Grimm, regia Todor Valov, traducerea Vili Nicolov Perveli, scenografia și costumele Stefka Kyuvlieva, păpuși confecționate de Peter Cekunov, Ganka Kirilova și Aurelia Sadovska, cu actorii: Cosmin Dolea, Oana Stancu, Adriana Ioncu, Alis Ianoș.

Prințul Broască este o poveste despre importanţa, responsabilitatea şi consecinţele promisiunilor personale, un spectacol amuzant, vivace, comic, în stilul operei bufe, totul acompaniat de muzica clasică şi vitală a lui W.A.Mozart.“ Todor Valov, regizor

            Tot duminică, dar de la ora 19:00, publicul se poate delecta cu un spectacol de dans contemporan, prezentat de Asociația Delazero în parteneriat cu Teatrul Colibri, în cadrul Festivalului de Dans Contemporan „Connect“, proiect finanțat AFCN.

            Până la 15 septembrie 2023, continuă Campania umanitară „Și eu vreau să învăț“, inițiată de

Librăriile Cornul Abundenței în cadrul Festivalului Puppets Occupy Street. Astfel, până vineri, 8 septembrie, între orele 10:00 – 14:00, la Teatrul pentru copii si tineret Colibri Craiova se pot dona rucsaci și penare în stare bună, pentru copiii din medii cu posibilități financiare reduse, care își doresc să meargă la școală, dar nu au cele necesare. Generozitatea comunității a adus și anul trecut, în cadrul acestei campanii, bucurii nemăsurate copiilor. În săptămâna 11 – 15 septembrie donațiile se pot face în programul de lucru al agenției teatrului.

Preţ bilet: 13 lei / pers. Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, începând de luni, 11 septembrie, după următorul program: luni – sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00. Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

Reamintim că după ora începerii spectacolului accesul în sală nu mai este permis.