Zeci de evenimente cu tinerii artiști craioveni, dar și cu trupe cunoscute pe plan național sunt programate, la Craiova, începând de vineri 8 iulie și până luni, 15 august 2022. Reunite sub denumirea Craiova SummerFest, spectacolele sunt organizate de Primăria Craiova, cu sprijinul instituțiilor de cultură, pentru perioada estivală și se vor desfășura în Centrul Vechi sau la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu.

Tonul îl vor da vineri, 8 iulie, ora 19.00, artiștii îndrăgiți de la Teatrul pentru copii și tineret Colibri, care își așteaptă spectatorii în Centrul Vechi – la scena din Piața Frații Buzești, alături de clovnii Pepi și Pepa, hotărâți să o ia „Razna prin povești“. Cei doi fac deliciul publicului și stârnesc hohote de râs de fiecare dată când confundă poveștile și încurcă personajele.

Seara de vineri va continua cu recitaluri de dans și muzică susținute de cei mai tineri artiști talentați ai Craiovei – de la Palatul Copiilor sau Casa de Cultură a Studenților din Craiova. Tot despre tinerii frumoși ai Cetății ne dorim să povestim și în zilele următoare, când, pe scena Craiova Summer Fest din Piața Frații Buzești, sunt invitați artiști ce știu să danseze stiluri diferite – de la tango, vals, cha-cha, dansuri tradiționale grecești etc. sau interprete pasionate de muzică rock.

Serile din weekendul 8-10 iulie vor aduce în prim plan și profesioniștii de la Filarmonica Oltenia Craiova – cu două concerte-eveniment, dar și pe una dintre cele mai cunoscute trupe de gospel din România – New Levites, aflată pentru prima oară la Craiova. Astfel, în primul concert al Filarmonicii Oltenia, dirijat de maestrul Sabin Pautza, spectatorii sunt invitați, vineri seara 8 iulie, în Centrul Vechi, de la ora 21.00, la o incursiune în lumea dansurilor secolului XX – Step, Bossa Nova, Rag Time, Country, Cha-Cha-Cha. În program va fi şi muzică din filme celebre – Casablanca, Romeo şi Julieta, Un bărbat şi o femeie – la care se adaugă melodii latino orchestrate: Bésame Mucho, Quién Será, Historia de un Amor. În caz de vreme nefavorabilă, concertul se va ţine la sediul Filarmonicii Oltenia din Calea Unirii nr. 16. Sâmbătă seara, 9 iulie, Corala Academică a Filarmonicii Oltenia Craiova, sub bagheta Manuelei Enache-Pîrvu, va susține concertul coral Forever Young, cu un program cu lucrări celebre.

În caz de vreme nefavorabilă, programul va suferi modificări.

Vineri, 8 iulie 2022, 19.00 – 22.00:

 • Spectacol pentru copii: Razna prin poveşti, Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri
 • Spectacol de dans, Palatul Copiilor
 • Recital Evy
 • Recital muzical susținut de tinerii artiști de la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova (Nadia Domnicu, Maria Ghiluș, Valeria Vangheli, Andrei Ionescu)
 • Concert simfonic, dirijor Sabin Pautza, Filarmonica Oltenia Craiova

Sâmbătă, 9 iulie 2022, 19.00 – 22.00:

 • Spectacol de muzică uşoară, Palatul Copiilor
 • Spectacol de dans, KOP Dance Craiova
 • Concert coral Forever Young – Corala Academică a Filarmonicii Oltenia
 • Concert New Levites

Duminică, 10 iulie 2022, 19.00 – 22.00:

 • Dansuri tradiţionale greceşti, Ansamblul Artistic Eleftheria Calafat
 • Spectacol de dans – Fabrica de dans Craiova
 • Recital muzical susținut de trupa de fete Bruised Violets – Craiova

Un weekend plin de viață și cu vreme bună!

Serviciul Imagine

Primăria Craiova