Universitatea din Craiova organizează, vineri, „Noaptea Albă a Cercetătorilor 2022”

0
189

Universitatea din Craiova organizează, vineri, „Noaptea Albă a Cercetătorilor 2022”. Manfiestarea științifică va avea loc între orele 18:00 – 22:00, în holul clădirii centrale și este organizată în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Studenții Universității din Craiova și cadrele didactice vor expune proiectele de cercetare pe care le-au dezvoltat și vor face demonstrații practice.

„Spre exemplu, participanții la eveniment vor avea ocazia să vadă tehnologii de scanare 3D, demonstrații de modelare geometrică asistată de calculator, cum se produce curent eco sau cum se face analiza microscopică a plantelor. De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi prezentate filme și spoturi realizate de agenți economici, parteneri tradiționali ai Universității din Craiova”, au menționat reprezentanții Universității din Craiova.

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova oferă vizionarea on-line, live, a spectacolului „Hektomeron” https://hektomeron.com/.

Tot vineri, va avea loc și Gala Cercetării în cadrul căreia vor fi premiați cercetătorii Universității din Craiova pentru rezultatele obținute în cursul anului 2021.

Gala va fi deschisă de către academician Dorel Banabic, inginer, doctor în științe tehnice, Președinte al Secției de Științe Tehnice a Academiei Române, profesor la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.