Ca în fiecare an, Festivalul Puppets Occupy Street, eveniment ce va lua startul în această seară, aduce în atenția comunității diverse acțiuni umanitare. Anul acesta, Cornul Abundenței, o librărie din Craiova, a devenit partener și, pentru că nu mai este mult și elevii se reîntorc în bănci, derulează campania „Și eu vreau să învăț“.
Acțiunea se va desfășura la Teatrul Colibri din Craiova, pe toată durata festivalului, între orele 10:00 – 21:00, anunță reprezentanții librăriei.
Doljenii pot dona ghiozdane și penare în stare bună care vor ajunge la copiii ce provin din familii nevoiașe.
„Campania <<Și eu vreau să învăț!>> este o campanie pe care am inițiat-o în urmă cu vreo 10 ani în librăriile noastre. În magazine s-a intitulat <<Buy back ghiozdane și penare>>, adică…clientul aduce ghiozdanul/penarul uzat, dar în stare de folosință și primește o reducere de 10% la achiziția altora noi din magazine…Acest buy buck a avut continuitate cu <<Și eu vreau să învăț!>> pentru că deja aveam copiii identificați, le știam problemele și lipsurile și atunci ne-a fost ușor să le legăm. În timp, am legat o frumoasă colaborare cu Parohia Mântuleasa, acolo unde Părintele Resceanu aduce bucurie pe chipul și în sufletele unor copii dornici să învețe carte, dar care o duc mai greu din punct de vedere material. Pentru că domeniul nostru de activitate este în strânsă legătură cu domeniul educațional și pentru că eu iubesc enorm copiii, atunci m-am simțit îndreptățită și obligată moral să întorc comunității în care activez o parte din ceea ce comunitatea m-a ajutat să devin”, explică Georgeta Zamfir, managerul librăriei Cornul Abundenței.
Campania a demarat deja, la începutul lunii august, chiar în librăriile pe care familia Zamfir le manageriază.
„În perioada 1-15 august, în magazinele noastre, numeroși clienți au venit și ni s-au alăturat cu drag. Astfel avem deja un portofoliu de ghiozdane și penare care se vor alătura celor care vor fi donate pe durata Festivalului Puppets Occupy Street și care vor duce povestea mai departe către școală, dar cu alți școlărei. În perioada 1-4 septembrie, ghiozdanele și penarele pline cu rechizite și mângâiate cu câteva dulciuri vor ajunge la copilașii drăgălași care abia ne așteaptă pentru a se pregăti de noul an școlar”, a mai spus Georgeta Zamfir.
Scopul acestu program este acela de a oferi ajutor familiilor care se descurcă nu foarte ușor.
„Astfel, prin acest program social-educațional noi ne dorim să preîntâmpinăm abandonul școlar și să determinăm cât mai mulți copii să învețe carte. Lipsurile materiale sunt cauze reale pentru care copiii renunță să mai meargă la școală. Proiectul a fost puțin modificat pe perioada pandemiei, în sensul că am asigurat ghiozdanele, penarele și toate rechizitele necesare doar din depozitul nostru, neexistând posibilitatea de a primi donații. Proiectul a fost reluat cu succes în această vară în forma în care a fost conceput inițial deoarece acest proiect mai are și o latură de mediu: refolosirea obiectelor”, continuă Georgeta să povestească.
Soții Zamfir au început această afacere, în anul 1999. Au pornit de la zero, primul lor sediu fiind sufrageria de acasă. Marfa o duceau cu tramvaiul și, uite așa, spune Georgeta Zamfir, au crescut organic, natural, pas cu pas…
Pe lângă aspectul comercial al activității lor, cei doi soți acordă o mare importanță implicării sociale.
„Implicată social am fost cam din totdeauna. M-am alăturat colegilor voștri din presă și am participat la diverse ațiuni. Sunt voluntar activ la Asociația Magic și am fost mereu alături de Loredana Mărgineanu în campaniile „Magic Box cu prietenii mei”, campanie ce de adresează copiilor bolnavi de cancer și familiilor acestora; am derulat nenumărate proiecte cu școlile speciale Sf Vasile și Sf Mina din Craiova. Am fost impicată în campaniile studenților de la SSMC „SmileX”, campanii adresate copiilor internați în spitalele din Craiova și care aveau ca scop terapia prin joc pentru a alunga durerea”, a conchis antreprenoarea din Craiova.