„Voluntar pentru o vară” – premiul III la Gala Tineretului din România

0
275

Voluntar pentru o vară, ediția a V-a, program organizat de Asociația April Hub,în parteneriat cu Teatrul pentru copii și tineret Colibri și PuppetsOccupy Street Festival, a obținut PremiulIIIla Gala Tineretului din România, secțiunea „Proiectul de voluntariat al anului 2023”!

„Programul de voluntariat Voluntar pentru o vară a început acum 5 ani și ne bucurăm să scriem această poveste alături de Teatrul Colibri și PuppetsOccupy Street Festival, cărora le mulțumim pentru că am reușit să creăm un liant între comunitate și instituții publice. Nu am fi ajuns la ediția a V – a, dacă nu am fi avut coordonatori  dedicați, Ana Maria Bebu, Bianca Poenaru și Bianca Neagu, care au transmis din generație în generație pasiunea pentru voluntariat și arta animației, iar acum frâiele sunt preluate de Petra Pumnea, RianaBocai și Tudor Poenaru și sunt sigură că așteaptă cu nerăbdare ediția următoare. Proiectul nu ar exista fără energia și entuziasmul echipei de voluntari, care merită din plin acest premiu.”, ne povestește Andreea Melinescu, fondator Asociația April Hub.

„Este unic să fii voluntar la festivalul PuppetsOccupy Street. Voluntariatul îți poate schimba viața, așa cum mi-a schimbat-o și mie. Am avut ocazia de a lucra împreună cu oameni minunați, de la care am avut de învățat o multitudine de lucruri. Am avut parte de o echipă minunată de voluntari fără de care festivalul nu ar putea avea loc, iar împreună am reușit să facem un impact pozitiv în comunitate. Mă bucur că am avut oportunitatea de a face parte din acest proiect care mi-a oferit și șansa de a participa la Gala Tineretului din România. A fost o experiență extraordinară pentru care sunt recunoscătoare si pe care nu o voi uita niciodată!”, ne spune RianaBocai.

„Experiența de voluntar este una unică, pe lângă faptul că iți deschide anumite uși care conțin experiențe și oportunități rare. Când am ajuns pe scena Galei Tineretului 2023 ca reprezentant al proiectului Voluntar pentru o varăși a festivalului PuppetsOcupy Street am simțit că toată munca pe care am depus-o a meritat pe deplin. A fost și este o mândrie să am oportunitatea de a lucra cu oameni atât de speciali, înțelepți și înțelegători și probabil o să le rămân mereu recunoscătoare.”, ne povestește Petra Pumnea.

„Weekend-ul acesta am avut șansa să particip la Gala Tineretului. Proiectul Voluntar pentru o vară în festivalulPuppetsOcuppy Street a fost nominalizat pentru un premiu la secțiunea Voluntariat. Emoțiile au fost intense, timpul părea să treacă mai greu ca de obicei în așteptarea decernării premiilor. După un timp ce s-a simțit ca fiind o eternitate, am fost desemnați pe locul III. Pot spune ca a fost o experiență de neuitat în care am avut șansa să petrec timp alături de persoane din familia Puppets.”, povestește Tudor Poenaru.