AcasăCULTURAWeekend creativ în parc la InstaCraiova, The Festival, ediția a VI-a

Weekend creativ în parc la InstaCraiova, The Festival, ediția a VI-a

Weekendul acesta ne întâlnim la InstaCraiova, The Festival, ediția a VI – a, două zile creative, cu ateliere, seminare, expoziții, instalații, muzică și voie bună în Parcul Nicolae Romanescu, la Castelul Fermecat / WAKA WAKA Street Food Concept.

Începem prima zi de festival cu Yoga in the Park, la ora 11:00, alături de Alice Popescu, urmând apoi atelierul creativ de reutilizare a obiectelor cu Asociația April Hub, atelierul Învățăm cum să devenim creatori de tehnologie, alături de Logiscool Craiova, Fără inhibiții – atelier de (re)cunoaștere prin jocuri teatrale cu actrița Geo Dinescu.

Alături de Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă vom discuta despre Măsuri de sprijin pentru tineri în Europa. Resurse online în Youth Wiki., iar Sebastian Oacheș ne va povesti despre Arta, mai mult decât un hobby: Cum să îți creezi propria bandă desenată pentru instagram și webtoon. Intrăm în lumea DJ-ilor alături de Luka, în cadrul atelierului Ce face un DJ?. Seara de sâmbătă o încheiem alături de Generația Folk și beaturile lui LuKa.

Duminica o începem Cu capul în flori alături de April Floral & Event Design, urmând Atelierul interactiv Photoshop – Vino cu desenul tău și hai să îl digitalizăm împreună! Ai vrut mereu să desenezi însă arta digitală ți se pare complicată? cu Sebastian Oacheș, dar și atelierul de fotografie Fotografia flat lay la picnic cu Andreea Melinescu, powered by TOPGEL.

Alături de Adriana Patuschinsky învățăm Cum să devii Social Media Expert și cum să promovezi afaceri în mediul online lucrând remote, urmând apoi să trecem pe ritmuri de salsa, în cadrul atelierului Come and dance cu Salsa Dynamyk.

Atelierul creativ de reutilizare a obiectelor cu Asociația April Hub, atelierul Învățăm cum să devenim creatori de tehnologie, alături de Logiscool Craiova și atelierul susținut de actrița Geo Dinescu, Fără inhibiții – atelier de (re)cunoaștere prin jocuri teatrale au loc și duminică.

Seara de duminică va fi încheiată de Jacqueline ce va susține concertul Everlasting.

Două dintre evenimentele festivalului necesită înscrieri online, Atelierul interactiv Photoshop – Vino cu desenul tău și hai să îl digitalizăm împreună! Ai vrut mereu să desenezi însă arta digitală ți se pare complicată? cu Sebastian Oacheș și atelierul de fotografie Fotografia flat lay la picnic cu Andreea Melinescu, powered by TOPGEL Romania. Formularele de înscriere fiind disponibile online pe pagina de Facebook InstaCraiova sau pe site-ul www.instacraiova.com.

Accesul la evenimente se va face în limita locurilor disponibile și respectând distanțarea fizică și regulile sanitare obligatorii! Evenimentele se adresează în special tinerilor.

În cadrul festivalului au loc și expoziții & arte plastice: #InstaCraiova – expoziție colectivă de fotografie, Summer PostCards by Andreea Melinescu și Art in the park by Mihai Cristian și Gabriel Anghel și All things botanical, expoziție susținută de Facultatea de Horticultură Craiova.

Vizitatorii se vor putea bucura și de instalația It’s not just an image – instalație video mapping by Marin Fagu și Oana Micu.

Pasionaților de fotografie le-am pregătit și un concurs, Photo Hunt in the Park! Împreună cu TOPGEL te invităm la vânătoarea de fotografii în parc! Sâmbătă și duminică, te așteptăm la corner-ul TOPGEL din cadrul festivalului InstaCraiova pentru a primi misiunea fotografică. Fotografiază, postează pe Instagram, nu uita că trebuie să ai un cont public, și  folosește hashtagul #InstaCraiova & #TOPGEL și taghează-ne în poze. Pentru cei mai creativi fotografi am pregătit câteva surprize!

InstaCraiova este un proiect fotografic dedicat pasionaților de arte vizuale și Instagram, inițiat în 2016, în prezent, transformându-se într-un festival de tineret.

Prin evenimentele pe care le organizăm urmărim dezvoltarea competențelor, sprijinirea și stimularea creativității și a performanței tinerilor în industria creativă, dar și accesul la educație non-formală. Proiectul își propune și formarea unei comunități dincolo de mediul online, dar și încurajarea voluntariatului, ca expresie a cetățeniei active, a solidarității și responsabilității sociale.

InstaCraiova, The Festival – ediția a VI – a este organizat de Asociația April Hub, evenimentul fiind sponsorizat de TOPGEL.

Ne bucurăm de sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, Teatrului Colibri, Companiei MAG, WAKA WAKA Street Food Concept și Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă.

Parteneri: April – Floral & Event Design, Fundatia ANYA, Lădiţe.ro, Farmec, Sebastian Oacheș, Logiscool Craiova, Nest Concept, Visionary Remote, ANGHEL, Stanciu Alexandru Fotograf, Aquarelle Photographies, Alai Hub, 5 to go, Alice Popescu, Salsa Dynamyk, BABS Gourmet Fast-Food, A4D Studio, Facultatea de Horticultură, UCBMedia printing&branding, Generația Folk.

Detalii program:

 Sâmbătă, ora 11:00 – Yoga in the Park

Dimineața de sâmbătă o începem la o sesiune de yoga în parc alături de Alice Popescu. Așa că pregătește-ți salteaua și hai alături de noi!

Alice este kinetoterapeut, instructor de yoga și meditație, formator, tehnician nutriționist. Este extrem de pasionată de ceea ce face și adoră să ne învețe cum să fim sănătoși, fericiți şi împliniți prin cursurile sale.

Are o pagină de Facebook pe care trebuie să o urmăriți pentru a afla cât mai multe despre yoga și meditație.

Sâmbătă & Duminică, începând cu ora 15:00 –  Învățăm cum să devenim creatori de tehnologie

Sâmbătă și duminică, alături de Logiscool Craiova, poți să experimentezi un moment din viața unui programator, v-au pregătit câteva surprize, printre care demonstrații cu roboți Lego EV3 și WeDo, quizz-uri, dar și oportunitatea de a învăța să programezi un joc.

 Sâmbătă, ora 16:00 – Măsuri de sprijin pentru tineri în Europa. Resurse online în Youth Wiki.

Alături de CSCD / CDCD – Centrul pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă vom sta la povești despre Youth Wiki, platforma unde poți să găsești tot ce te interesează despre tinerii și politicile de tineret din 32 de state! Adică aproape totul despre tineri, programe și oportunități! CDCD este corespondentul național Youth Wiki și așteaptă cu nerăbdare să stea de vorbă cu voi!

Sâmbătă, orele 13:00 – 18:00 & Duminică, orele 13:00 – 17:00 – Atelier creativ de reutilizare a obiectelor cu Asociația April Hub

Vino cu o conservă, un borcan sau o sticlă și hai să îi dăm o nouă viață! Folosește-ți creativitatea și creează un nou obiect, ce îți poate fi util!

Sâmbătă, ora 15:00 & Duminică, ora 17:00 – Fără inhibiții – atelier de (re)cunoaștere prin jocuri teatrale

Actrița Geo Dinescu ne așteaptă la un atelier ce se bazează pe jocuri teatrale, unde participanții vor descoperi și se vor descoperi prin metoda Violei Spolin.

Sâmbătă, orele 17:00 – Arta, mai mult decât un hobby: Cum să îți creezi propria bandă desenată pentru instagram și webtoon, seminar

Te pasionează arta? Vrei să cunoști secretele din spatele meseriei de webcomic creator? Vrei sa îți spui povestea pe Instagram, Webtoon sau Tapas?

Vino și tu în Parcul Romanescu (zona Castelul Fermecat), sâmbătă, 11 septembrie, la ora 17 pentru a participa la cel mai cool seminar al toamnei. Vei învăța de la artistul webcomicului Oranges. Love+ Kitties, Sebastian Oacheș de la A la Z cum să începi să îți creezi propria bandă desenată sau manga. Vei învăța despre Photoshop, despre tablete grafice (de la Wacom Cintiq la Xp Pen și nu numai, despre fonturi și culori. Tot ce este esențial ca să  pornești, cu dreptul, drumul în artă.

 Sâmbătă, ora 18:00 – Atelier Ce face un DJ?

LuKa este pregătit să ne povestească despre lumea DJilor și să ne ofere ocazia să ne testăm abilitățile „la butoane”.

Sâmbătă, ora 19:10 – Generația Folk Live & 20:00 – Warp Up with Luka, DJ Set

Seara de sâmbătă o încheiem alături de tinerii talentați din Generația Folk, dar și pe beaturile lui LuKa.

Duminică, ora 11:30 – Cu capul în flori

Ca și anul trecut, alături de April Floral & Event Design ne vom relaxa printre flori și vom crea cele mai frumoase coronițe.

Duminică, ora 12:00 – Workshop interactiv Photoshop – Vino cu desenul tău și hai să îl digitalizăm împreună!

Ai vrut mereu să desenezi însă arta digitală ți se pare complicată?

InstaCraiova și artistul Sebastian Oacheș îți vin în ajutor! Înscrie-te pe linkul de mai jos și hai în Parcul Romanescu (zona Castelul Fermecat), duminică, 12 septembrie, de la ora 12, ca să învățăm împreună totul despre arta digitală!

Creează un desen, hai cu el în parc și îl vom digitaliza împreună pe o tableta Wacom Cintiq. Învățăm Photoshop și nu numai! Deschidem noi drumuri ale artei la Craiova. Număr de locuri limitat, deci nu rata șansa!

Formular înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf65qG2X3BV8qvRDOOeC02podQqne2fttDsZDxFPKJHkWZmnA/viewform

Duminică, ora 14:00 – Fotografia flat lay la picnic, atelier

Picnicurile sunt preferatele noastre! Alături de Topgel Romania te așteptăm în parc, la atelier, să realizăm cele mai instagramabile fotografii flat lay la picnic! Ai nevoie doar de o cameră foto sau un telefon. Pentru a participa la atelier, te rugăm, să te înscrii pe linkul de mai jos. Locurile sunt limitate!

Formular înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRZFRd2W5X45KXC744bnrSfQ53sPF0gL0P4L-VTiSJ6lErbQ/viewform

Duminică, ora 16:00 – Cum să devii Social Media Expert și cum să promovezi  afaceri în mediul online lucrând remote, workshop

În cadrul workshop-ului, susținut de Adriana, vei afla care sunt pașii esențiali pe care îi poți urma pentru a pune bazele unei cariere în Social Media, ce atribuții are un Social Media Expert, cum poți obține mai mulți clienți ca freelancer și cum creezi conținut valoros în 2021.

La finalul sesiunii vei învăța cum poți scrie postări cu impact în Social Media printr-o tehnică creativă!

Fie că alegi să lucrezi în agenție de publicitate sau ca freelancer, fie că ai propria afacere, important este să faci ceea ce îți place și să te poți întreține din pasiunea ta.

Duminică, ora 18:00 – Come and dance

Dacă simți că pasiunea investită în dansurile latino se apropie de personalitatea ta puternică și însuflețită, atunci înseamnă că ringul de dans are nevoie de tine!

Extaz, pasiune și energie debordantă – doar câteva dintre trăirile pe care le implică dansurile latino!

Opțiunile sunt nenumărate: Salsa, Rueda de Casino, Merengue, Bachata , însă te așteptăm să te convingi de dansul latino preferat!

Noi suntem Salsa Dynamyk și te așteptăm alături de noi!

Duminică, ora 20:00 – Everlasting Concert with Jacqueline

Seara de duminică o încheiem alături de Jacqueline, concurenta la X Factor, o tânără extrem de talentată, care la o vârstă fragedă a cucerit câteva titluri, fiind câștigătoarea trofeului secțiunii  Folk la Festivalul International de la Sibiu “ Hermannstadtfest“, a trofeului “Best Singer “ la Concursul de Talente din Georgia, 2020, precum și a medaliei de argint la Concursul de Talente de la Los Angeles, 2019, și a medaliei de aur la Concursul de Talente din Tenerife, 2019.

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!