AcasăCULTURAZile pline cu povești în premieră la Teatrul Colibri!

Zile pline cu povești în premieră la Teatrul Colibri!

Maraton de evenimente în această săptămână în lumea poveștilor Colibri. Două noi spectacole își fac intrarea în repertoriul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova: Fantezie de Crăciun“ și „Cutia cu povești“. Ucenicii atelierelor Fabricii de povești electroColibri urcă pe scenă în aplauzele publicului, iar fotojurnalistul Bogdan Dănescu aduce în expoziție, în foyer, atmosfera ediției din acest an a Festivalului Puppets Occupy Street. La final de săptămână, păpușarii Teatrului Colibri dăruiesc publicului spectacole dintr-o iarnă ca-n povești, în Centrul Vechi.

 Vineri, 10 decembrie 2021, la ora 18:00 ne bucurăm de premiera spectacolului Fantezie de Crăciun“, scenariul și regia Valentin Dobrescu, scenografia Eustațiu Gregorian și Valentin Dobrescu, muzica Alin Macovei – Moraru, cu actorii: Cosmin Dolea, Ionica Dobrescu, Emanuel Popescu, Robert Iovan, Oana Stancu, Alis Ianoș, Adriana Ioncu, Alla Cebotari, Daniel Mirea. Fantezie de Crăciun“ este un spectacol cu un scenariu original, dedicat sărbătorilor de iarnă, în care regăsim deopotrivă creații scenografice noi și păpuși, elemente de decor și recuzită din vechi spectacole ale teatrului. Preț unic: 20 lei / pers.

Fantezie de Crăciun“ își așteaptă publicul și duminică, 12 decembrie 2021, dar de la ora 18:00, în Centrul Vechi – Piața Frații Buzești.

O altă premieră marca Teatrul Colibri, „Cutia cu povești“, concept de spectacol unic în România, dar cunoscut publicului craiovean din Festivalul Puppets Occupy Street, va fi prezentată duminică seara, în Centrul Vechi. „Cutia cu povești“, o creație a actorilor Geo Dinescu și Marin Fagu, spectacol de o persoană, formă de teatru brazilian lambe-lambe, este adaptare după „Pomul cel darnic“, de Shel Silverstein, și spune povestea unei prietenii de-o viață între un copil și un copac, o prietenie ca-n povești.

 Până atunci, ne vedem la teatru sâmbătă, 11 decembrie 2021, la ora 18:00, la spectacolul Povestea celor trei purceluși“, teatru interactiv, vesel și educativ, de și cu Geo Dinescu și Marin Fagu, pictură Iulia Goanță.

Duminică, 12 decembrie 2021, la ora 11:00 salutăm publicul cu „Bună dimineața, noapte bună“, în spectacolul adaptare după Donald Bisset, traducerea Ivan Juvetov şi Adriana Bora, regia Joro Ivanov, scenografia Eustaţiu Gregorian, muzica Alexandr Mihailov, cu actrițele Adriana Ioncu şi Alla Cebotari.

După spectacol, duminică, 12 decembrie, la ora 13:00 vor urca pe scenă ucenicii atelierelor Fabricii de povești electroColibri, din seria octombrie – decembrie 2021: Primul pas pe scenă (coord. Alis Ianoş), Puzzle Factory și Creatorul de păpuși (coord. Adriana Teodorescu), Culorile copilăriei, Învățăm să ne jucăm, Construim povești şi Reporter special (coord. Laura Pumnea), Descoperire prin teatru și Cine sunt eu? (coord. Geo Dinescu), Animație digitală (coord. Marin Fagu), În fața și în spatele camerei (coord. Marin Fagu și Geo Dinescu).

Biletele se pot procura de la Agenţia Teatrului Colibri, de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 / 16:00 – 19:00, iar duminica, între 10:00 – 13:00. Preț bilet: 13 lei / pers. Mai multe informații se pot obține la tel.: 0251.412.473, pe www.teatrulcolibri.ro, www.facebook.com/TeatrulColibri.

 Reamintim că:

Accesul la spectacole este permis doar pe baza certificatului cu cod QR, printat sau în format electronic:

– persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

– persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. (Hotărârea C.N.S.U. nr.182/02.10.2021 și Anexa nr. 3 la HG. nr. 1.090/2021)

Este permis accesul la spectacole copiilor cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, fără certificat verde. (HG. C.N.S.U. nr.73/23 septembrie 2021)

Copiii cu vârsta mai mică de 5 ani sunt exceptați de la purtarea măștii. (HG. C.N.S.U. nr. 91/22 octombrie 2021)

– Este permisă participarea la spectacole în maximum 30% din capacitatea sălii, cu purtarea măștii de protecție.

– Agenția de bilete se închide cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.

– Accesul în sală este permis chiar cu 45 de minute înainte de reprezentație, după măsurarea temperaturii, dezinfectarea mâinilor și efectuarea triajului observațional epidemiologic.

– Nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată), precum și al celor cu temperatura peste 37,3°C!

– După ora începerii spectacolului, accesul în sală nu mai este permis!

Must Read

spot_img
error: Content is protected !!