Zilele Elena Farago, a 45-a ediție, sarbatorite la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”

0
446

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează, în perioada 28-31 martie 2022, cea de-a 45-a ediție a Zilelor Elena Farago.

Manifestările sunt dedicate împlinirii a 144 de ani de la nașterea poetei Elena Farago, scriitoare, traducătoare, director al „Fundației  Aman”, cetățean de onoare al orașului Craiova.

Poeziile Elenei Farago, cunoscută ca „poeta copiilor”, vor fi puse în valoare, în aceste zile, prin mai multe activități în care sunt implicați elevii și preșcolarii de la instituțiile de învățământ partenere în proiectele Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

La Casa Memorială „Elena Farago” vom primi, ca în fiecare an, vizitele școlarilor și preșcolarilor, însoțiți de cadre didactice.

Elevii de la Școala Gimnazială nr. 22 „Mircea Eliade” Craiova, coordonați de prof. Elena Gavrilă, vor participa la un concurs online de recitat poezii, intitulat „Elena Farago – prietena copiilor”, concurs aflat la cea de-a 18-a ediție.

De asemenea, pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” vom prezenta, chiar pe 29 martie, ziua de naștere a poetei, un film documentar intitulat „Personalități craiovene: Elena Farago (1878-1954), realizat de colectivul Bibliotecii Aman.

O altă activitatea prin care dorim să aducem un omagiu poetei copiilor este activitatea derulată în această săptămână în cadrul proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, intitulată „Elena Farago, prietena copiilor (recitare poezii)”.

Biroul de Presă al BiblioteciiJudețeneAlexandrușiAristia Aman”