Comunicat de presă 

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 15 septembrie 2023, o serie de evenimente culturale, ce marchează Zilele Europene ale Patrimoniului 2023, a XXX-a ediție în România, o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” se alătură astfel celorlalte instituții de cultură de pe întreg teritoriul țării, în demersul comun de a promova patrimoniul prin organizarea de evenimente culturale, vernisaje sau conferințe, sau prin prezentarea unor monumente istorice mai puțin cunoscute.

Astfel, bibliotecarii secției Depozit General și Săli de Lectură au pregătit expoziția de carte „Alexandru și Aristia Aman în colecțiile Bibliotecii Județene”.

Dintre titlurile expuse în cadrul acestei expoziții, amintim:

  • „Familia Aman – documentar”, Alexandru Firescu , Florin Pârșcoveanu, ediție bilingvă, Craiova, Colecția Etnica, 2006
  • „Aman”, Oscar Walter Cisek , Editura Ramuri, 1931
  • Familia Aman”, Gabriela Braun, Mariana Leferman, Tudor Nedelcea, Toma Rădulescu, Craiova, Editura Aius, 2003
  • Aniversar 90, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman, Craiova, 1998
  • Colecția „Alexandru și Aristia Aman”. Catalog numismatic. Vol. I. Monede antice de aur și argint, Toma Rădulescu, Editura Sim Art, 2008
  • Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” – Craiova la centenar, Nicolae Băbălau, Gabriela Braun, Rodica Păvălan, Vasilica Anghel, Violeta Croitoru, Mihaela Dudău, Florentina Urziceanu, Constantin Pătru, Niculina Trașcă, Craiova, Editura Agora, 2008

O altă expoziție de carte organizată în cadrul evenimentului Zilele Europene ale Patrimoniului 2023 a fost pregătită de bibliotecarii Compartimentului Colecții Speciale și se numește „Carte de patrimoniu în colecțiile Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman”.

Pe durata întregii zile, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și Casa Memorială „Elena Farago” vor găzdui vizite ale cititorilor și iubitorilor de cultură, care doresc să marcheze alături de bibliotecari Zilele Europene ale Patrimoniului 2023.

 

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene  Alexandru și Aristia Aman”